Dazzle, Emmen (I)

Dazzle, EmmenDazzle
Henriëtte van ’t Hoog – Michael Wright
Centrum Beeldende Kunst Emmen
Ermerweg 88b
7812 BG  Emmen
The Netherlands

 
12 april – 22 juni 2014

 
Opening: zondag 13 april, 11.30 uur
Open: wo–zo 13–17 uur
Afwijkende openingstijden: gesloten op za 26 april en do 15 mei, open op zo 27 april en op tweede paasdag en tweede pinksterdag

 
De multimedia-installatie Dazzle is een door Henriëtte van ’t Hoog ontworpen ruimtelijke constructie die dient als drager voor een videoprojectie. De videosequenties stelde zij samen uit korte, abstraherende video-observaties van Michael Wright.

 
Philip Mead
Tijdens de opening reageert de Engelse pianist Philip Mead op de visuele aspecten van Dazzle met muzikale improvisaties, die hij met terugkerende motieven gaandeweg uitdiept.

Michael Wright
De expositie laat meer videowerken van Michael Wright zien. Door de video-observaties uit hun gebruikelijke context te halen en volgens eigenzinnige associaties naast elkaar te plaatsen, daagt hij de beschouwer uit aandachtiger te kijken naar de visuele poëzie om ons heen.

Henriëtte van ’t Hoog
De nieuwe ruimtelijke werken voor aan de muur die Henriëtte van ’t Hoog presenteert, hebben vanuit elk gezichtspunt een eigen karakter. De ruimtelijkheid beperkt zich niet tot het object zelf, maar zet zich voort op de muur, als trilling en gloed van kleur.

 
Supported by the University of Hertfordshire