Vals Plat, Utrecht (I)

 
Vals Plat
Kunstliefde – Ruimte voor Beeldende Kunst
Nobelstraat 12a
3512 EN  Utrecht
The Netherlands

 
April 7 – May 6, 2018
Hours: Wed–Sun 1–5 pm
Admission free

 
Opening: Sunday, April 8, 4 pm,
by Laurie Cluitmans, curator of contemporary art, Centraal Museum Utrecht

 
Participating artists:
Jochem Rotteveel, Kuno Grommers, Henriëtte van ’t Hoog, Henriëtte Santing,
Carien Vugts, Anna J. van Stuijvenberg.

 
Vals Plat
De tweedimensionale werken zijn uit het platte vlak getreden, de kunstenaars in deze expositie kiezen ervoor om de tweede dimensie in de derde te plaatsen, of andersom. Bijvoorbeeld alsof de wanden niet uit een vaste materie bestaan, maar kunnen bewegen binnen een bepaald domein. De lagen waar deze wanden uit bestaan, worden uit elkaar getrokken, zodat licht en lucht ertussen kan en het werk onderdeel wordt van de ruimte en de ruimte onderdeel van het werk.