Abstract Wallpaintings III, Rotterdam

Spandrel XII, Rotterdam

Spandrel XII, 2017

Abstract Wallpaintings III
Bureau voor Kunst PHK 18
Prins Hendrikkade 18
3071 KB  Rotterdam
The Netherlands
 
 
May 21 – September 30, 2017
Hours: Mon–Fri, 9 am – 17 pm
Admission free
Opening: Sunday, May 21, 3–6 pm
 
 
Participating artists: Jasper van der Graaf, Graphic Surgery, Henriëtte van ’t Hoog, Dineke van Huizen, Sigmund de Jong, Babette Kleijn, Karin van Pinxteren, Sonia Rijnhout.
 
Participating art spaces: ACEC Apeldoorn, PHK18 Rotterdam, Transmitter New York, SNO Sydney, Look&Listen Marseille.
 
 
Abstract Wall Paintings III is een tentoonstelling met hedendaagse abstracte kunst op muren, georganiseerd voor en door kunstenaars. Het is een internationaal project, gelijk in tijd, thema en titel. Verschillende kunstruimtes in binnen- en buitenland maken dit parallelle project mogelijk.

De tentoonstelling viert, met vele andere tentoonstellingen in heel Nederland, het honderdjarig jubileum van kunststroming De Stijl. Deze kunststroming, waarvan Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld de meest bekende vertegenwoordigers zijn, heeft wereldwijde invloed gehad op de ontwikkeling van de beeldende kunst en vormgeving.

Abstract Wall Paintings III toont abstracte kunst, honderd jaar na de oprichting van De Stijl, en is daarom vanzelfsprekend internationaal, en in hedendaagse vorm. Het resultaat is een monumentale ‘staalkaart’ die de diversiteit van abstracte kunst van nu laat zien. Bezoekers die Mondriaan zoeken zullen vast bedrogen uitkomen, maar Mondriaan zou zijn ogen uitkijken.